AKTUELT

Sjefen har ordet:

VINTERSESONG 2015

Arne Stangeland, Norgesdekk
"Ellers så kan vi hos Norgesdekk ikke rapportere om late og solfylte dager i sommer. Til det har det vært for lite sol og alt for mye å gjøre" - sier Arne Stangeland
Nok en vår/sommer sesong med noen spennende måneder er lagt bak oss, og vi er på full fart inn i vintersesongen.

Sist jeg fikk spalteplass i vårt nyhetsbrev var i mars 2015, hvor flere hendelser fra 2014 ble belyst, blant annet den negative utviklingen for den norske kronen for oss som driver import i valuta. Var det galt den gang, så er det blitt verre nå. USD lå den gang på 7,6 mot 8,18 i dag. Går vi ett år tilbake så var den på 6,5 - det er en stigning på 25% frem til i dag.

I samme periode har Euroen endret seg fra 8,1 til 9,2, altså 13%. Dette har bidratt til at europeisk produserte varer har styrket sin konkurransekraft. Det er klart at dette får innvirkning på prising og stabilitet for produkter vi holder på med. La oss håpe at dette reverserer seg noe og at vi kan få stabilitet - sier Arne Stangeland.


Den daglige driften

Ellers så kan vi hos Norgesdekk ikke rapportere om late og solfylte dager i sommer. Til det har det vært for lite sol og alt for mye å gjøre.
Hittil i år har Norgesdekk hatt en formidabel vekst på salg av sommerdekk, samt en fin utvikling på alle våre andre produkter.  I et marked som neppe er i særlig vekst er det svært motiverende å øke salget. Vi tar det som et signal på at vi har de rette produktene, til de rette prisene, på det rette lager og til rett tid. Dette er noe vi hver eneste dag prøver å optimalisere.
         
På forsommeren kjørte vi i gang en ny logistikkløsning, Log:nett. Vi anser Log:nett som morgendagens løsning for en optimal kundeservice, samt redusert tid og operasjoner ved forsendelser fra oss. Kunder som har flere ordrer innen kort tid, f.eks. en formiddag, blir automatisk konsolidert til en sending. Kundene våre får mail om sendinger som går ut fra våre lager med all informasjon om varene og hvor de lett kan spore varene til enhver tid er.

Utvidet lagerkapasitet

Som kjent startet vi opp med eget lager i Trondheim for temmelig nøyaktig ett år siden. Lageret har vært en suksess for Norgesdekk AS og markedet har vist at de satte pris på vår etablering. Allerede nå har vi planer om å utvide kapasiteten i Trondheim. Vi kommer også til utvide staben av ansatte ved avdelingen. De ansatte som har vært med oss fra starten har gjort en kjempejobb, ikke bare for Norgesdekk, men også for våre mange kunder som sokner til avdelingen. De skal ha en stor takk for suksessen til avdelingen.

På vår avdeling i Oslo har vi nå utvidet med nok en Oslorute. Egen bil og sjåfør leverer til kunder fra Ski til Skedsmokorset og til Skøyen/Majorstua 2 ganger daglig.

Fra vår avdeling i Tønsberg kjøres egen rute hver morgen til området Drammen-Oslo, samt en rute hver ettermiddag fra Oslo-lageret til området Drammen-Tønsberg. Så i praksis kan kunder på denne strekningen også få varer 2 ganger daglig.

Mer plass!

Norgesdekk utvider sin totale lagerkapasitet fra 23.000m2 til 32.000m2!

Med en vekst på oppimot 20% i 2015 vs 2014 så hadde vi ingen annen mulighet enn å iverksette vår drøm, et supermoderne og stort lager rett i utkanten av Oslo - på Ytre Enebakk.

 
Det nye bygget kommer til å ligge et steinkast unna vårt nåværende, men blir med sine 11.500m2 nesten 3 ganger så stort. Norgesdekk avd. Oslo har de siste år styrket sin lokale markedsandel kraftig, og vi ser flere vekstmuligheter i området, så da var det bare �� gå i gang. Bygget skal stå klart til bruk 1.sept 2016, så det betyr at du som sokner til dette lageret vil få et langt større produktutvalg, mulighet for kjappere leveringer.

For kunder andre steder i landet så betyr det at Norgesdekk utvider sin totale lagerkapasitet fra 23.000m2 til 32.000m2 (da inkludert evt. utvidelse på 2.500m2 i Trondheim).
 
perspective
På vår avdeling i Oslo har vi nå utvidet med nok en Oslorute

Ser vi deg på Landbruksmessa?

Agro messen
Besøk oss på stand nr.EO01-07
Menge av våre kunder besøkte oss på Automessen på Lillestrøm i februar. Der dreide det meste seg om bildekk og felg. Nå er det tyngre og større saker som står for tur.

Norgesdekk kommer til å vise godt igjen på Norges største fagmesse for landbruket. Her kommer vi til å vise flere meget aktuelle produkter som vi tilbyr i vårt sortiment. Du kan trygt si at vi dekker alle dekk- og felgbehov innenfor traktor og landbruksmaskiner. Hjertelig velkommen til vår stand, her treffer dere våre engasjerte og kompetente fagfolk som gjør oss til en av markedets dyktigste aktører innenfor dekk og felg til alt på hjul.

Besøk oss på stand nr.EO01-07
 

Ny vintersesong

Ingenting er så spennende for en gammel dekkgubbe som vintersesongen, nok litt avhengig hvor i landet man bor, men allikevel uforutsigbar og spennende.

Vi vet aldri helt når den første frosten og snøen kommer. For mange dekkservicer er det det som er det utløsende og virkelig setter fart i kassa-apparatet. Og av erfaring så vet vi at desto tidligere vi kommer i gang, desto bedre blir sesongen.

Dekkhotell, er som data, kommet for å bli. For 10 år siden var ikke alle like overbevist om at dekkhotell kom til å bli det helt store. Som alltid var det skeptikere, som klarte hale opp det ene negative argumentet etter det andre, men de holdt ikke. Vi har de siste 5 årene sett en eksplosiv vekst i dekkhoteller. Det meldes om fulle dekkhotell flere plasser og prisene er på vei opp, endelig. Forventningen om dekkhotell fra flere og flere kundene krever at butikkene må bruke mer av plassen til dette og mindre til lager. Noe som igjen setter større krav til oss, som da skal ha et rikt utvalg og kunne levere kjapt. Det er i denne utviklingen Norgesdekk har tenkt å posisjonere seg som den valgte partner for morgendagen dekkbutikker.

Så la oss nå håpe at det snart legger seg et hvitt fint dekke på 5-10 cm på veiene våre. Da er startskuddet gått, og dekk og felger kan igjen byttes i penger, og så er vi klar for en ny vintersesong.

Lykke til med sesongen!
 
Arne Stangeland
 
Norgesdekk