AKTUELT

Norgesdekk vokser


NORGESDEKK AS vokser videre og har kjøpt Hjulius Dekk og Felg AS
 

Norgesdekk har gjort avtale om kjøp av 100% av aksjene i Hjulius Dekk og Felg AS. Dette innebærer at Norgesdekk AS styrker sin posisjon på Sørlandet spesielt, men det gir også en del andre ønskede synergier. Med dette oppkjøpet har Norgesdekk AS nå 7 grossistlager som betjener kunder som selger dekk og felg i alle varianter over hele landet.

Norgesdekk AS er den største ikke fabrikkeide dekk og felg grossist i Norge, og med det siste trekket befestes denne stillingen. Oppkjøpet er ledd i en strategi om å styrke logistikken i Sør-Norge, samt å styrke satsing og kompetanse på alufelg til personbil. Norgesdekk AS med sine 7 lager rundt om på strategiske plasser i Norge og har i de senere år hatt en formidabel vekst. Norgesdekk leverer dekk og felger med tilbehør til alle typer kjøretøy. Det lagerføres dekk og felger i alle prissegmenter og innenfor hvert prissegment et stort utvalg av merker. Innen personbil dekk premium segmentet kan nevnes : Continental, Dunlop, Falken, Gislaved, Goodyear, Michelin, Nokian, Vredestein og Yokohama.

Hjulius Dekk og Felg AS ble etablert i 2001 av Tomas Nilsen, Sjur Gilje og Tord Erik Solberg, alle med lang fartstid i bransjen, allerede på det tidspunkt. Disse er nøkkelpersonene i selskapet også i dag, og de vil være med på en lang ferd videre med Norgesdekk AS.
Hjulius Dekk og Felg AS har bygget opp en god kompetanse på alufelg, og har ellers en ikke ubetydelig markedsandel på personbildekk på Sørlandet. Når det gjelder felg så har hele Sør-Norge vært markedet. Selskapet omsatte i 2013 for 56 millioner kroner i dekk og felg.

Oppkjøpet vil ikke bety noen reduksjon i tilbud av varer og merker til kundene, snarere tvert imot, kundene vil få et større utvalg fra en leverandør. Dette vil også gi økt innkjøpsvolum som vil gi bedre priser, som igjen vil komme kundene til gode.

Alle ansatte blir med videre og det er ikke planlagt noen reduksjoner i så måte.

Norgesdekk AS Avd. Kristiansand vil i 2015 fremstå som Norgesdekk AS sitt kompetansesenter og transittlager for alufelg, med Sjur Gilje som produkt- og salgssjef. Videre vil avdelingen bli et viktig call-senter for gruppen.  

Norgesdekk AS vil i 2014 omsette for godt og vel 500 millioner kroner i dekk og felg, og vil ha ca 60 ansatte. Det forventes en god vekst i salg, også i 2015.

mvh
Arne Stangeland
Adm. Dir
Norgesdekk AS