Bredt utvalg og kjente merker

LANDBRUKSDEKK - TRAKTORDEKK

Norgesdekk skriver sin erfaring med traktordekk og landbruksdekk helt tilbake til 1984! Ikke bare har vi de gode folkene med årelang erfaring og kompetanse, vi har også Norges beste og bredeste utvalg!

Tilbake på 80-tallet var det hovedsakelig dekk og felg til landbruket som var hovedproduktene til det som dengang het Jæren Dekk.
Jæren Dekk med sine 4 avdelinger ble samlet under en paraply og omdøpt til Norgesdekk i 2010. Selv om Norgesdekk allerede var en av de største aktørene på landbruksdekk og landbruksfelger i Norge ble det i 2011 bestemt å satse knallhardt på alle typer landbruksdekk og felger videre fremover.

I 2012 kjøpte Norgesdekk grossistvirksomheten til P Holt AS i Oslo. Med dette oppkjøpet økes servicegraden betraktelig i Oslo og østlandsområdet rundt.
Helt nytt for P Holth AS sine kunder er utvalget av landbruks dekk og felg, industridekk og anleggsdekk, ATV dekk, og alle typer smådekk, slanger og rekvisita.

Vår avdeling på Jæren sitter på hovedkompetansen men vi leverer hele vårt vareutvalg fra lager både på Jæren og i Oslo.

Traktordekk

Vi leverer et komplett utvalg av traktordekk til det norske markedet.
Vi har et bredt utvalg av både drivdekk diagonal, radial, traktor 3-rib, tvillinghjul, radrens- og industridekk.
Vi har lavprofil og spesialdekk tilpasset dagens høye krav til moderne drift, blant annet traktordekk produsert for lavere lufttrykk med tanke på jordpakking.

Vi leverer også et meget godt utvalg av landbruks tilhengerdekk og flere typer redskapsdekk for moderne landbruk og anleggsarbeid.

Vi fører landbruks- og traktordekk fra Michelin, Alliance, Trelleborg, Vredestein, Nokian, Starmaxx, Özka, Tianli og flere rimelige budget alternativ.

Traktorfelger

Norgesdekk leverer det aller meste av felger til landbruket.
Vi leverer både sveiste felger, justerbare felger, masterfit for radrenserdekk, standardfelger, tilhengerfelger og tvillingfelger.

Vi leverer også ”skreddersydde” felger for optimalt bruk. Her kan du selv bestemme størrelse og farger.

Ta kontakt med oss hvis du er usikker på hva som passer traktoren.
 

Michelin landbruksdekk

Norgesdekk lagerfører landbruks- og traktordekk fra velkjente Michelin.  Michelin er en av innovatørene også når det kommer til landbruksdekk. 

>>Les mer
 

Alliance landbruksdekk

Norgesdekk lagerfører nå også landbruksdekk fra Alliance. Med mer enn 2600 ulike artikler, har selskapet en av de største og mest mangfoldige produktseriene i bransjen, og med en dedikasjonen til kvalitet som har gjort Alliance til et pålitelig merke blant bønder over hele verden.

>>Les mer
 

Vredestein landbruksdekk

Vredestein ligger helt i front når det gjelder teknologi og utvikling av markedsledende traktordekk og landbruksdekk.

>>Les mer
 

Nokian landbruksdekk

Traktorer, landbruksmaskiner og annet utstyr blir stadig større og flytter seg raskere.
Nokian Heavy Tires har et bredt utvalg av tilpassede landbruks- og traktordekk for de endrede kravene som landbruket stiller.

>>Les mer
 

Starmaxx landbruksdekk

Starmaxx er europeisk produserte kvalitetsdekk med styrke og levetid for profesjonelle brukere. Starmaxx produseres av Petlas og er et merke under Petlas Tyre Industry Co.

>> Les mer

JORDPAKKING

Jordpakking er et økende problem for landbruket. Jordpakking i kulturjorden forårsakes av tunge maskiner. Jordpakking er usunt for jorden, og skadene blir særlig store ved kjøring på bløt jord. Det reduserer porevolumet i jordsmonnet og derved evnen til å drenere bort ubundet vann.  Våt jord blir lettere utsatt for jordpakking og pakka jord får dårligere drenering. Dette kan med andre ord fort bli en ond sirkel.
 
Faktorer som påvirker jordpakking:

Maskinvekt  
 • Tyngdekraften trekker maskinene nedover i jorda
 • Jorda møter dette med å komprimeres til den bærer vekta. Resultat blir hjulspor
 • Tyngden fra maskinene forplanter seg nedover i jorda:
  • I pløyelaget er det marktrykket som har betydning
  • Tyngden vil forplante seg videre nedover i jorda uavhengig av hjulutrustning

Kjørehastighet  
 • I praksis vil økt kjørehastighet øke jordpakkingen. Dette skyldes at traktor og utstyr humper mer og overfører slag til underlaget.

Jordfuktighet  
 • Våt jord er mer utsatt for jordpakking en tørr jord. Dette skyldes at vann fungerer som glidemiddel mellom jordpartiklene
 • Jordpakkingen går også ned i dypere lag jo våtere jorda er. Dette skyldes at trykket forplanter seg lettere gjennom jorda når porene er fylt med vann enn med luft.

Valg av hjulutrustning
Hjulutrustning har stor betydning for jordpakkingen:
 • På traktorer: Velg breie hjul eller tvillinghjul
 • På maskiner: Velg mellomstore hjul, breie hjul eller flere hjul
 • Dekk type: Radialdekk og diagonaldekk. Dekktypene har sine fordeler og ulemper. Radialdekk har stabil kjørebane og får liten varmegang under kjøring på veg. Diagonaldekk er mer skånsom mot grasdekket

Lufttrykk i dekkene  
 • Lufttrykk har betydning for hvor stor last hjulet kan bære. Lasteevnen til hjulet avhenger også av hjuldimensjon. 
 • Store dekk kan bære samme last med mindre dekktrykk.
 • Marktrykket påvirkes av lufttrykket i dekket og stivheten.
 • Ved kjøring med lave hastigheter kan du ha lavere dekktrykk
 • Rett dekktrykk vil avhenge av vekta det skal bære
Dekktrykk
Starmaxx-Reifen-Interpneu