OM DEKK

OM DEKK

LITT OM HVA DU BØR VITE OM DEKK

Å velge riktige dekk handler om mye mer enn å ha den rette dekkdimensjonen som oppgis i vognkortet. Hva prioriterer du når du kjøper dekk? Pris - kvalitet - egenskaper? Hva vet du om dekk?


I menyen til venstre finner du informasjon som kan være nyttig - både når du skal kjøpe dekk og når du skal få dekkene dine til å vare lengst mulig. Kunnskap om dekk betyr både økt sikkerhet og bedre økonomi.
Om dekk

Det er forskjell på dekk! Hvilke dekk du bør velge, avhenger av hvor du bor, hvilke kjørevaner du har og hva du bruker bilen til. For å finne riktig dekk, bør du med andre ord først tenke grundig igjennom dine behov. Det dreier seg om din sikkerhet, bilens kjøreegenskaper og fremkommelighet samt komfort.

En generell regel er at dyre dekk som oftest er bedre enn billige. Det er gode grunner til at noen dekk er dyrere enn andre - de er resultat av omfattende forskning, utvikling og testing. Billige dekk har som regel ikke de egenskapene som kommer av den nyeste kunnskapen fordi de må konkurrere på pris.

I menyen til venstre finner du svar på noen av de mest vanlige spørsmålene.


Kilde: www.dekkimportorene.no