DEKKTESTER

FALKEN BEDRE ENN CONTINENTAL I MOTORS TEST AV SOMMERDEKK!

Motor sommerdekk test
Test fra: Mars 2018

225/45 R17 FALKEN AZENIZ FK510 - TESTET I MOTOR SOMMERDEKKSTEST 2018

Falken Azenis FK510 kom på en knallsterk 3.plass og gjør det bedre enn både Continental, Bridgestone og Vredestein i årets store sommerdekktest hos Motor. FK510 har allerede utmerket seg med glimrende resultater i flere internasjonale tester som Auto Motor und Sport, ACE Lenkrad med flere. Også i denne i testen utmerker Falken dekket seg med sitt gode våtgrep og lave støy.
"Falken Azenis FK510 er ikke noe superbillig dekk, men likefullt testens største positive overraskelse på tredjeplass – ikke minst takket være toppscore ved brems på våt asfalt. Bremsegrepet på vått er ypperlig, faktisk det beste av alle.
Det er også et dekk som bråker minimalt. (2.plass i kategorien). Grepet er godt nok til å mestre alle situasjoner. Som «sporty» dekk flest, er det kvikt og presist i unnamanøver-situasjoner. Alt i alt: Et dekk som hevder seg bra mot premium-konkurrenter."

Falken har med dette fått nok en bekreftelse på deres kompetanse i utviklingen av høykvalitets premium dekk.

I alt16 dekk var med i årets sommerdekktest - Michelin Pilot Sport 4 scorer klart bedre enn konkurrentene på våt asfalt, og vinner stort i årets test. Testen er gjort med dekk som har dimensjonen 225/45 R17, en dimensjon som blant annet brukes på flere modeller av VW Golf, Audi A3 og BMW 2-serie. Selve testen er gjennomført i norsk sommervarme på et testanlegg like utenfor Johannesburg i Sør-Afrika.

AZENIS FK510 er Falken sitt siste generasjons Ultra High Performance dekk - designet og utformet for sportslige biler og førere som ser etter utmerket grep og enestående ytelse. 4D Nano-Design teknologi med optimalisert gummiblanding som forbedrer både slitasje og våtgrep.
Motor NAF sommerdekk test