SJEFEN HAR ORDET: EN GOD START ER ALLTID GODT Å TA MED SEG

For store deler av Norge så fikk vi en god avslutning på vinteren og en god start på året med godt salg både i januar og februar. Vinteren var med oss dette året, liker vi å si.
SJEFEN HAR ORDET: EN GOD START ER ALLTID GODT Å TA MED SEG
Friskt i minne hadde vi den dårlige vårsesongen i 2017, hvor hele markedet liksom ikke våknet og vi antar at markedet endte med en nedgang på hele 10% for sommerdekk i 2017. Er dette en ny trend eller er det et unntak vi opplevde i 2017? - tenkte vi.

Tidlig påske og lang vinter med minusgrader til langt ut april er ikke akkurat stimuli for sommerdekksalget, og om vi ikke direkte så sammenhengen, så var det ikke fritt for at frykten for at 2017 salget var blitt en trend, surra i bakhodet.

Men uka etter påske så løsna det og trøkket var godt og langt. Når mai var ferdig kunne i hvert fall Norgesdekk konstatere at svikt i salg av sommerdekk i 2017 ikke var en trend, vi var tilbake til normalen og attpåtil litt vekst fra 2016.


Messer og slikt

Vi startet året med å delta på Automessen 2018. Etter å ha vært noe skuffet av resultat og engasjement på Automessen 2015 så var vi litt i tvil om det var rette arena for oss. Men, vi, sammen med mange av våre leverandører valgte å gå «all in», og bygge en stand som viste igjen og hadde et rikt utvalg av varer. Vi oppfatter Automessen 2018 som god og bedre enn 2015.
Vi vil takke alle som tok turen innom og besøkte oss der!
messe1
Automessen 2018 med blant annet stor avdeling for Michelin MC dekk

Agroteknikk 2018

Den 8.-11. november inntar Norgesdekk nok en gang Norges Varemesse på Lillestrøm, denne gang Agroteknikk 2018. Da blir det gigamønstring av alt som hører til landbruket og en skikkelig bondeinvasjon til Lillestrøm. Vi ser frem til en god og godt besøkt messe.
agroteknikk 2018

Importavgift på last/buss dekk

EU har beslutt å innføre importavgift på last/buss dekk som er produsert i Kina.  Avgiften ligger på mellom 52,85 og 82,17 Euro. Dette får foreløpig ingen direkte effekt for Norge og vi håper at vi som ikke har en industri å beskytte slipper dette. For EU så føyer det seg inn i rekken av andre importavgifter for å beskytte egen industri. Kan nevne at på alufelger har EU i lang tid hatt en importavgift på kinesisk produserte alufelger, men ikke fra Indonesia eller Thailand. Om den nylig innførte avgiften er ‘’fair’’ kan man jo stille seg spørsmål om. Større kinesiske produsenter har allerede etablert seg i land som Vietnam og Thailand og omgår på den måten avgiften. Kan virke som det blir den stakkars lille kineser som blir offeret, for han er det ikke lett å flytte?


Norgesdekk familien vokser

Som sikkert de fleste av dere nå er kjent med så var vi så heldige å få kjøpe 100% av aksjene i Røwdehjul AS på vårparten i 2018. Røwde er et navn som alle som driver med dekk i Norge har et forhold til, og de aller fleste har handlet der. For Norgesdekk betyr det at vi får muligheten til å ta en sterkere posisjon innenfor segmentene smådekk, spesialdekk, truckdekk, industridekk, landbruksdekk, med felger, nav og slanger til dette. Med oss får vi også flere av de erfarne folkene hos Røwdehjul AS. Fra 1.juli skal alle varer som tidligere lå på Røwdehjul lager være flyttet over på Norgesdekk sine lagre og webshop, da med hovedvekt på vårt lager i Oslo, Ytre Enebakk. 

Norgesdekk var før kjøpet av Røwdehjul en ikke ubetydelig aktør innen samme segmenter, men vi vil nå fremstå som enda mer komplett og robust. For å øke servicegraden vil et utvalg av de mest populære varer være tilgjengelige på alle våre lager.


Etablering i Nord

Fra 1/1 2018 ansatte vi ny selger som skulle dekke området nord for Ballangen og det lå allerede i kortene at en avdeling i nord kunne komme. Vi hadde startet arbeidet med å finne lokasjon og lokaler og etter hvert som prosessen skred frem kom vi stadig nærmere Narvik. Og i slutten av mai signerte vi kontrakt på noe som vi vil kalle optimalt lagerlokale for vår virksomhet, når du ikke kan (les; har tid til) å bygge fra bunn og selv bestemme form og mål. I august flytter vi inn i lokalet som for noen år siden huset ICA sin grossistavdeling i Nord. Personal er allerede ansatt, og de vil etter en ukes opplæring på vårt hovedkontor på Jæren gå i gang med å bygge opp avdelingen, og lokale kunder vil kunne få sine første dekk allerede i august.
narvik lager
I august flytter vi inn i lokalet som for noen år siden huset ICA sin grossistavdeling i Narvik.

Er sommeren over

For oss som bor i den sørlige delen av landet har vi opplevd nesten en måned uten en regndråpe og temperaturer rett rundt 30 grader i opptil flere dager. Det har bare vært fantastiske dager, i skrivende stund er vi på Jæren tilbake til under 10 grader om morgenen, nordvest kuling og regn(byger). La oss alle krysse fingrene for at sommeren ikke er oppbrukt, og at vi får noe godvær fremover også.

Her på huset så er det nå full planlegging og innkjøp av vinterdekk som står på programmet, både last/buss og personbil. Foreløpige salgstall og prognoser gjør oss optimistisk for vintersesongen.

Det er også flere nyheter på både pigg og piggfritt personbil: Nokian med R3 og R3SUV, Continental med VikingContact, Michelin med lenge etterlengtet nytt piggdekk X-Ice North 4 med pigger i søkk og kav; 205/55-16 har 250 stk! I tillegg vårt eget Sailun med Sailun Alpin Evo som vi nylig var med på lanseringen av i Køln på The Tire Cologne messen.
sailun messe
Lansering av Sailun Alpin Evo underTire Cologne messen.

Når det gjelder last føler vi at tester og prøver av både Falken og Sailun dekk viser at her har vi produkter å slå i bordet med, både når det gjelder pris, egenskaper vinter/sommer og på kilometer.


Jeg vil til slutt ønske dere alle en fortsatt god sesong og håper på et fortsatt godt samarbeid videre fremover.
 
Med dette ønsket jeg dere alle en riktig god sommer og ferie! 
Hilsen Arne