STOR SUKSESS INNEN MOTORSPORT FOR FALKEN I 2017

Dette året har vært et meget sterkt år for Falken på motorsport fronten. Falken har i løpet av året samlet opp en mengde seiere i sine motorsportsaktiviteter og sikret blant annet sin første seier i VLN Endurance Championship, samt en topp ti-finish i det notorisk utfordrende Nürburgring 24-timers løpet.
STOR SUKSESS INNEN MOTORSPORT FOR FALKEN I 2017

Kongen av drifting

Et av høydepunktene dette året har vært den irske drifting kjøreren James Dean sin suksess i Formula Drift Pro Championship. Den 26 år gamle iren sikret årets mesterskapstittel i sin Falken Nissan S15. Deane sikret seg imponerende fire seire i løpet av sesongen. Hans utrolige poengsanking hjalp Falken å vinne Tire Cup mesterskapet andre året på rad, og fornøyelsen av å slå fire andre kjente dekkmerker.
Falken startet samarbeidet med Deane i 2012, som den gang konkurrerte med en Falken profilert RX7 i Prodrift Ireland og European Drift serien. Skodd med Falken FK453 gatedekk vant Deane både Irish Drift championship og den aller første Nürburgring Drift Cupen.
Videre har det blitt mange titler i en Nissan Silva S14 på Azenis RT615K konkurransevinnende gatedekk, som var påkrevd på grunn av den økte farten og kraften i S14.


 

Ny fantastisk kjøremaskin

I år har det vært en ny Deane Msport bil som har stått for resultatene, en Nissan S15. «Den nye bilen er en helt fantastisk kjøremaskin» sier Deane. «Motoren, en 3,0L 2JZ-GTE er trimmet til 750HK. I tillegg er det installert direkte innsprøtnings nitro-sett som også gir 150HK og bringer bilen opp i totalt 900HK.»
falken james deane-2
Deane sin nye 2JZ-GTE utrustede Nissan S15

«Det har vært en vrien bil å kjøre, men vi har skodd den med Falken Azenis FK RT615K+ for å temme den» forklarer Deane. «Vi bruker 235/40/18 foran og 295/40/18 bak i plussversjonen av det originale FK615K. Mange innser ikke at du faktisk trenger dekk med godt grep til drifting. Du skal skli sidelengs raskt og samtidig akselerere ut av svinger. Selv om bilen er konstant glidende sideveis, trenger du så mye grep som mulig for å få fremdrift. Dette er veldig viktig på vårt konkurransenivå."

Deane sine fantastiske resultater har vært toppen av en rekke triumfer for Falken denne sesongen. I King of Europe serien tok Red Bull Drift Brothers Joe og Elias Hountondji både seier og andreplass skodd med Falken Azenis dekk. Videre oppnådde Falken også stor suksess da den polske drifteren Karolina Pilarczyk ble kronet til ‘Queen of Europe’ for andre år på rad etter en sterk andreplass i Queen of Europe drift-mesterskapet.

Seier på Nürburgring

Ytterligere anerkjennelse for Falken ble det på Nürburgring med den aller første seieren i VLN Endurance Championship for Team Falken sin BMW. Falken sin BMW M6 GT3 kom også på en fin 8.plass i det 45’te ADAC Zurich Nürburgring 24timers løpet.
team falken-2
Falken avslutter sin beste sesong i VLN racing i firmaets historie

I tillegg til store baneprestasjoner har i tillegg Falken hatt stor suksess i lufta med pilot Yoshihide Muroya som ble kåret til Red Bull Air Race World Champion. I alt vant han fire seiere i løpet av sesongen, inkludert hovedstevnet i USA, og er med dette den første asiatiske piloten som tar denne tittelen.

«Disse suksessene er en fantastisk bekreftelse for våre dyktige utøvere, så vel som for våre produkter, vårt merke og vårt firma. Og mest av alt, de mange mange Falken-fans som har støttet prosjektene våre med både hjerte, sjel og profesjonalitet» avslutter Stephan Cimbal, markedssjef for Falken Tire Europe.