SOMMERHILSEN FRA NORGESDEKK

De fleste sommerhjulene som har ligget på dekkhotellet gjennom vinteren er nå montert på bilene og forhåpentligvis har det blitt solgt en del nye dekk og felger i prosessen. De offisielle bransjetallene viser dog en nedgang i sommerdekksalget på drøye 5% pr mai, men det positive er at trenden med større og større dekk fortsetter.
SOMMERHILSEN FRA NORGESDEKK
Nå er det like før sommerferien setter inn og det betyr en fin anledning til å tipse forbrukerne om at de må sørge for at de er riktig skodd før de tar med seg familien og legger ut på langtur. Vi har godt med sommerdekk i alle segmenter på lager og leverer raskt. På tross av voldsomme kostnadsøkninger har vi kun økt prisene på Falken og Cooper med 4%, mens de øvrige sommerdekkmerkene våre ikke er oppjustert i det hele tatt denne sesongen!

Mange er veldig spente på hvordan leveringssituasjonen på vinterdekk vil bli i år og det med rette. Fortsatt er det globale utfordringer med logistikk og tilgjengelighet på skip og containere, men i tillegg medfører krigen i Ukraina utfordringer for råvaretilgang og vareflyt, samt redusert produksjonskapasitet for flere av de største dekkprodusentene. Tilbakemeldingene vi får fra flere av premiumprodusentene er at det vil være en hel del dimensjoner som ikke vil komme i det hele tatt og betydelige forsinkelser på mye av det øvrige sortimentet. Det forventes også ytterligere prisøkninger i tiden fremover pga økte råverekostnader, høyere produksjonskostnader og høye logistikkostnader. Vi tror at en konsekvens av alle disse effektene er at flere vil velge produkter i quality og budget segmentene enn tidligere. De fleste av disse produsentene er ikke rammet på samme måte og vil derfor ikke ha de samme utfordringene med å levere produkter i tide før høsten og vinteren setter inn. Uansett er anbefalingen fra oss å gå igjennom dekkhotellet for å avdekke behovet for vinterdekk og bestille disse så tidlig som mulig.

Vi vet at mange forhandlere er klar over dette, men vi vil også benytte anledningen til å minne om at med stadig økende innkjøpskostnader, høye strømpriser, betydelige lønnsjusteringer og økte renter blir det særdeles viktig for forhandlerne å ta seg nok betalt for både produktene og ikke minst jobben som gjøres. Følg samtidig nøye med på lønnsomheten underveis slik at det er mulig å korrigere i tide.

Er din bedrift berørt av den nye «Forskrift om offentlig godkjenning av virksomheter som tilbyr bilpleie, hjulskift og hjullagring, og om kjøp av slike tjenester» som blir gjeldende fra 1. juli? Da kan det være lurt å sjekke ut denne lenken: https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2022-02-11-206
 
Med ønsker om en riktig god sommer for deg og dine!
 
Vennlig hilsen Ansgar Raastad og resten av gjengen i Norgesdekk