SKIFTE AV DAGLIG LEDER I NORGESDEKK AS

I fjor ga Arne Stangeland beskjed til styret om at han i løpet av et år eller to ønsket å tre tilbake som administrerende direktør for Norgesdekk AS. Styret satte da i gang arbeidet med å finne hans etterfølger. Styret vurderte i den forbindelse om man skulle rekruttere internt eller søke etter ny toppleder utenfor bedriften. Styret var fra starten av klare på at man ønsket en person med erfaring fra bransjen til stillingen. Styret har derfor ansatt Ansgar Raastad som ny toppleder i Norgesdekk AS med tiltredelse 13.09.21.
SKIFTE AV DAGLIG LEDER I NORGESDEKK AS
Arne og Ansgar har laget et informasjonsskriv der Arne takker for seg og Ansgar sier litt om seg selv:
 

Arne Stangeland ser seg tilbake

- Etter 37 fantastiske år har jeg valgt å gi meg som leder i Norgesdekk AS og slippe nye krefter til, og kanskje nå gjøre mer av andre ting.
Det er av mange grunner litt vemodig å ta en slik beslutning. Jeg kan nevne gode kollegaer, kunder, leverandører, og ikke minst det å få være med å skape noe, med ett av de mest innovative og progressive selskaper i dekk og felg bransjen. Men, på den annen side, det er en tid for alt, som å vurdere om tiden er inne for å slippe andre til, og det har jeg nå gjort. Tanken og prosessen har pågått og vært planlagt i flere år, men først nå føler jeg tiden er inne for gjennomføring.

Jeg er stolt over hva vi, og jeg, har fått til siden 1984, etter en noe tilfeldig oppstart. Ikke bare har vi bygget opp Norges største dekk og felg grossist de siste 11 år, selv om ideen, fundamentet og planene var lagt mange år før det. Vi har også bygget opp Dekk1 kjeden som ble solgt i 2010 og siden solgt 2 ganger. Vi har drevet innovasjon innenfor bransjen og vært ledende på mange områder. Norgesdekk AS fremstår i dag som en solid og finansielt sterk bedrift, og vi har noen av bransjens dyktigste folk i mange av våre funksjoner. Vårt salg nærmer seg milliarden, uten at det har vært et mål i seg selv, men en konsekvens av at stadig flere kjøper mer av oss. Og dette er noe som vi må ta som et komplement, og tenke at det hadde ikke vært mulig om det ikke var for nær på 100 medarbeidere som hver dag gjør en god jobb og sørger for at vi er en foretrukken leverandør.

Jeg har alltid likt vekst og det å få ting til, knytte til meg de gode folkene, og gjerne se at de lykkes, ikke bremse dem, la de få feile og lære, gi ansvar og ære. La ansatte kjenne at de spiller på det beste laget, kan være med å påvirke, og er stolte over det, og at de som blir med oss skal forstå at vi har en kultur der vi alle vil bidra til å lykkes, og at gode tilbakemeldinger fra kunder, leverandører og kollegaer er den beste belønning man kan få.

 

Ansgar Raastad som ny leder

Det at styret i Norgesdekk AS har valgt å ansette Ansgar Raastad som leder i selskapet ‘’mitt’’ er jeg glad for. Ansgar har jeg lært å kjenne gjennom mange år, mest de 2 siste, og jeg er overbevist om at han har de kvalitetene som skal til og tro på at han vil ta videre det som er DNA’et til Norgesdekk, men også tilføre nye positive ting. Ansgar har vært ansatt i selskapet i 2 år. Han ble ansatt som avdelingsleder på vår største avdeling, Norgesdekk Avd. Oslo. Han fant tidlig en god tone med både de ansatte på avdelingen og etter hvert flere i selakpet. Han har siden han begynte, vært en del av ledergruppen i Norgesdekk. Ansgar er hyggelig og jovial kar, som før han kom inn i Norgesdekk hadde 16 års erfaring fra Continental. Det er erfaring som kan komme godt til nytte.
 

Blir ikke helt kvitt meg

Noen internt, kanskje flere eksternt ville trodd det var naturlig at Jone, min eldste sønn, ville være den som skulle overta etter meg. I forståelse med Jone har jeg valgt å la han fortsette i den ekstremt viktige rollen han har som innkjøper, hvor han spiller en stor rolle og har en viktig funksjon angående alle produkter, men spesielt på vårt største produktsegment, personbildekk. I tillegg er han Norgesdekk sin økonomisjef.
 
Min vurdering er at det er vanskelig å finne en person som kan fylle hans roller med den kompetanse og kapasitet som han har innenfor disse fagfeltene. Han vil derfor bruke sin tid på viktige oppgaver for både selskapet og kunder fremover. I tillegg har han investert og blitt en større aksjonær i selskapet, på bekostning av meg.
 
Men, dere blir ikke helt kvitt meg enda. Jeg vil fortsatt være den største direkte aksjonæren i Norgesdekk, og jeg vil ha en aktiv rolle i styret. Utover det kan jeg nok komme til å dukke opp rundt omkring.

 

Ansgar Raastad overtar roret og ordet fra september.

Ansgar overtar som ny toppleder i Norgesdekk AS med tiltredelse 13.09.21. I den forbindelse vil han få si litt om seg selv og sine tanker rundt rollen som ny daglig leder i Norgesdekk AS:

ansgar
- Jeg heter som dere vet Ansgar Raastad, jeg er 49 år, gift med Anne-Line og har to voksne barn, Andreas på 21 og Anniken på 18. Jeg har vokst opp og bor fortsatt i Oslo. Etter endt videregående valgte jeg å gå Luftforsvarets Befalsskole da denne var kjent for sin gode lederutdanning. Etter to år i kongens klær gikk turen videre til den 4 år lange siviløkonom utdannelsen på BI hvor jeg spesialiserte meg i Logistikk og markedsføring. Av jobberfaring har jeg blant annet over 5 år i Sony Norge som produktsjef og salgssjef og ikke minst to perioder med til sammen 16 år i Continental Dekk Norge, de siste 5 årene som salgsdirektør PLT.


Jeg vil også nevne at jeg har vokst opp i en familiebedrift som min far var 2. generasjon til å drive og min bror senere tok over. Dette var en grossistvirksomhet innenfor frukt- og grønt bransjen så også her var logistikk og leveringsevne særdeles viktige elementer. Mange helge- og feriedager gikk med til å bidra her i tillegg til at jeg i over 23 år satt i bedriftens styre, noe som også har gitt meg viktig erfaring.
Som mangeårig leverandør til Norgesdekk fulgte jeg godt med på utviklingen til selskapet, og det med stor beundring. Jeg ble ofte konfrontert av kunder med hvor flinke Norgesdekk var til å ha varer på lager, hvor raske de var til å levere og ikke minst hvor god bestillingsløsning de hadde på nett. Jeg ble stadig mer fasinert og imponert over dette selskapet og resultatene det leverte. Så da Arne og Jone for drøye to år siden kontaktet meg for å diskutere mulighetene for at jeg skulle begynne å jobbe for Norgesdekk, så synes jeg dette var så spennende at jeg kunne ikke si nei. Det har jeg ikke angret på!

Jeg har ikke blitt mindre imponert over det Arne og resten av gjengen har klart å bygge opp etter at jeg har fått oppleve selskapet fra innsiden i snart to år. Det har vært både lærerikt, spennende og moro. Jeg vil også nevne at det har vært fantastisk å oppleve at vi i Norgesdekk har så mange kollegaer rundt om i landet som hver dag går på jobb for å gjøre alt de kan for å gi kundene våre en best mulig service. Det er jeg mektig imponert over! Og jeg er ekstra glad for akkurat dette når jeg nå overtar stafettpinnen som daglig leder fra Arne! For det er den jobben vi SAMMEN gjør som er det som bestemmer om vi lykkes i å nå målene våre. Og jeg er helt sikker på at vi SAMMEN skal lykkes i fortsettelsen også!

Jeg vil takke styret i Norgesdekk for tilliten de har vist meg og jeg er svært ydmyk i tilnærmingen til det nye ansvaret jeg nå tar på meg. Selv om vi nå gjennomfører et lederskifte er det ikke snakk om at selskapet skal igjennom en revolusjon, snarere en evolusjon. Mye er veldig bra, men det er allikevel veldig viktig at vi må jobbe for å bli litt bedre hver dag. De som står stille, taper terreng til konkurrentene. Ledergruppen har akkurat gjennomført et strategiarbeid hvor vi har laget en plan med mål og tiltak frem mot 2026. Arbeidet med å gjennomføre og følge opp denne planen blir en prioritert oppgave for meg. Jeg ønsker også å videreutvikle kulturen i selskapet vår hvor våre verdier Ærlighet, Respekt, Engasjement og Samarbeid står helt sentralt.

Vår visjon og mål er at Norgesdekk skal være den ledende og mest progressive aktøren innenfor dekk- og felgmarkedet!  Jeg ser veldig frem til å jobbe sammen med alle mine dyktige kollegaer i Norgesdekk slik at vi stadig kan komme nærmere dette målet!


Avslutningsord fra Arne

- Til slutt vil jeg takke alle og enhver, og hver enkelt især, for utrolig mange gilde stunder, minutter, timer, dager, uker, måneder eller år i lag.
Dekk og felgbransjen har gitt meg utrolig mye lærdom og mange venner. Jeg føler meg privilegert som var så heldig at jeg grep den sjansen som fløy forbi meg 24. januar 1984, når dansken fikk meg til å kjøpe 2 traktordekk mer enn jeg hadde tenkt og hadde bruk for.

Når jeg ser i bakspeilet, noe jeg er dårlig til, for der finnes kun det som ligger bak, og det er ikke så interessant, men man skal lære av det, og da tenker jeg, burde jeg ha gjort noe annerledes? Svaret er nei, og det er fordi da kunne jeg vært et helt annet sted og hvor kjekt hadde det vært? Men, speilet, det forteller meg også hva jeg kan være stolt over. Det er alle de flinke folkene som jeg har ansatt, hvordan de har utviklet seg, hva de og jeg har fått utrettet i sammen og hva vi har fått til. Jeg ser også alle personene i firmaene som vi har kjøpt opp, restrukturert og fusjonert inn i Norgesdekk, og hvordan vi har skapt synergier og utvikling. Jeg ser også mange kunder som først var skeptiske, men som har gitt oss tillit, og som nå er lojale kunder som har et godt forhold til flere av de gode personene som jobber i Norgesdekk.

Jeg er stolt av å være far til 2 sønner og Norgesdekk, og er ellers glad i dere alle sammen!

Takk for samarbeidet!

Arne