SJEFEN HAR ORDET: GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!

2018 er nettopp lagt bak oss, og vi kan vel alle se tilbake på et normalt år i dekkbransjen. Vi har fortsatt 2017 i minne som et merkelig år med svakt salg av sommerdekk, mens resten av produktene var innenfor normalen. Spenningen var derfor stor etter hvert som vårsesongen i fjor skred fremover, ville 2018 bli som 2017 eller ville vi komme tilbake til 2016 tall? For Norgesdekk sin del og mange av våre kunder virker det som 2017 ikke ble den nye normalen og at vi i 2018 kom tilbake på 2016 tall, og takk for det.
SJEFEN HAR ORDET: GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!
Trenden vi ser hvert år er at vårsesongen blir stadig trukket mer ut i tid. Folk har det ikke travelt lenger med å skifte, de kjører på piggfritt og de er jo så behagelige, og lovlige er de også. Det er viktig for oss i bransjen å få lært opp kundene til at piggfrie vinterdekk er ikke gode sommerdekk, dette har særlig med sikkerhet å gjøre.
Vinterdekk skifte har for de aller fleste i bransjen gått veldig knirkefritt. Vi fikk en tidlig start i oktober og hadde jevnt trykk til godt uti november før det dabba av, for så å bli nesten helt dødt. Det gikk oppover på gradestokken og nedover med salget, for å sei det enkelt.

Nok et rekordår

Om det var to begredelige måneder på tampen av året, så bikket allikevel salget vårt i 2018 800 millioner en vakker mandag i desember. Vekst og utvikling har for oss vært fantastisk helt siden 2012, hvor salget den gang var 276 mill. og frem til at vi nå i 2018 kan notere vel 800 mill. i omsetning.
Det gledelige er at vi øker andelen hos mange av våre gode kunder som vi har hatt tett samarbeid med i mange år, men det er likeså gledelig at det er stadig nye som tar kontakt og vil bli kunde hos oss.
2018 var et år hvor vi økte på alle produktgrupper, men jeg vil spesielt trekke frem en fantastisk økning i salg av lastebil/buss dekk, landbruksdekk, ATV dekk og ikke minst motorsykkeldekk.
Januar er den måneden hvor flest starer med gode fortsett, og samtidig den måneden flest fortsett går i dass. Norgesdekk har et fortsett om å bli en enda bedre leverandør og yte en enda bedre kundeservice i 2019 enn i 2018. Og vi skal ikke bryte det.

 

Nok et firma inn i Norgesdekk-familien

Nytt for oss i 2018 var at vi fikk nok et firma inn i familien. Fra 1.6.2018 ble Røwdehjul AS fusjonert inn i Norgesdekk etter at vi på våren 2018 kjøpte 100% av aksjene i selskapet av grundernes familie. 
 
r%c3%b8wde 2

Det er med respekt vi overtar et av landet eldste dekkimportør/grossist firma. Vi skal gjøre det vi kan for at Røwdehjul sine kunder blir fornøyd med Norgesdekk. Sammen med varene som ble flyttet inn til vårt lager i Ytre Enebakk juni 2018 ble også 2 av firmaets erfarne selgere/ordremottakere med.  De har begge tilført oss mye med sin store kunnskap og massevis av erfaring. De har begge styrket Norgesdekk sitt kompetansenivå ytterligere.

Nok en lagerlokasjon hos Norgesdekk

Nok et Norgesdekk lager kunne klippe åpningssnoren i september 2018. Tett på 3000m² med 10 meter høyde i Narvik ble etter ferien 2018 fylt opp med vareutvalget til Norgesdekk, for å yte våre kunder i nord bedre service med kjappere levering og aktuelle varer bedre tilgjengelig.
 
narvik 2

1 ny selger

Fra midten av januar kunne vi ønske Mats Andreassen velkommen som selger i Norgesdekk. Han vil få ansvaret for vårt salg nord for Saltfjellet. Mats Andreassen er 38 år og bor i Vesterålen. Han har i flere år vært eier og driver av Vesterålen Dekksenter. Det firmaet vil bli solgt og Mats vil ikke ha noen befatning med det fremover.
Vi ønsker Mats varmt velkommen og håper at dere som etter hvert møter ham i sitt nye arbeid tar vel imot ham.

Automessen 2018

Norgesdekk tenkte enten eller, og valget falt på å gå inn for fullt og rigge en skikkelig stand til Automessen 2018. Med en stand på over 400m2 og god oppslutning blant våre leverandører tror jeg vi kan påstå at vi viste godt igjen i utstillingslandskapet. Vi fikk mye positiv omtale av vår stand og vi var godt fornøyd med besøket.
automessen ass

Agroteknikk 2018

Norgesdekk hadde også stand på Agroteknikk 2018, landbrukets store nasjonale utstilling, som ble avholdt i november på Norges Varemesse på Lillestrøm. Messa var godt besøkt, med tett på 34.000 besøkende. Norgesdekk var godt fornøyd med å ha deltatt der, med flere av våre leverandører representert på vår stand.
agroteknikk ass

Webshop øker

I løpet av 2018 har vi gjort stadige forbedringer på vår B2C webshop, som igjen har resultert i at vi ser en stadig økende mengde ordrer som finner veien gjennom denne løsningen. Trenden viser klart at telefonen blir mer brukt til support og mindre til ordre. Denne utviklingen vil nok fortsette og vi prioriterer også vår utvikling i denne retningen.
 
Nettbutikk-løsningen som vi tilbyr våre kunder, dekkshop.no, har hatt en flott økning i sitt første hele driftsår 2018. Vi vet at stadig flere sluttforbrukere orienterer seg på nett, kanskje ikke like mange handler der - og i alle fall ikke de som skal ha dekk og felg, men stadig flere kommer til å gjøre det fremover om det finnes løsninger som de finner enkle og trygge. Butikkene som har dekkshop.no i bruk er lokale og trygge dekkbutikker hvor kunden kan føle seg trygg og sikker på å få gjort monteringsarbeidet på en god måte, og betale når jobben er gjort og dekkene er på bilen.

Hjelp til de som trenger det

Norgesdekk har i flere år støttet organisasjonen World Child Cancer. Vi valgte vi å avslutte det samarbeidet etter at vi hadde overlevert sjekken på kr. 473.185,- våren 2018. Vi takker alle våre ansatte som har vært med og bidratt, og det samme til dere som har kjøpt Sailun dekk og dermed gitt bidrag til summen. Vi håper at pengene kommer de små som trenger det godt til gode.
For 2018 har vi valgt å støtte flere gode norske organisasjoner med kr. 20.000,- hver. De som ble stemt frem av et utvalg av våre ansatte var: Barnekreftforeningen, Stiftelsen Sykehusbarn, Foreningen for hjertesyke barn, Mental helse og Kreftforeningen.
 
Jeg vil til slutt ønske dere alle et riktig godt 2019 og håper på et fortsatt godt samarbeid videre fremover.
 
Hilsen Arne