NORGESDEKK ETABLERER SEG I SVERIGE

Norgesdekk AS vokser ytterligere og etablerer seg nå i Sverige ved å kjøpe 67% av aksjene i den tradisjonsrike dekk- og felggrossisten Valla Däck AB. Selskapet består av Valla Däck AB med datterselskapene Valla Däckverkstad AB og Idealimport AB som selger balanseringslodd og reparasjonsmaterialer. Konsernet, som fyller 40 år i år, omsatte for over 190 mill. SEK i 2021. De tre tidligere eierne Conny Gustafson, Kenneth Undberg og Mats Andersson vil fortsatt eie 33% av aksjene i selskapet, samt være med og satse videre for fullt.
NORGESDEKK ETABLERER SEG I SVERIGE
Fra venstre: Mats Andersson , Kenneth Undberg, Conny Gustafson, Jone Stangeland og Ansgar Raastad.

Et naturlig marked når vi ønsker vekst utenfor Norge

«Norgesdekk har hatt en flott organisk utvikling de siste årene, men vi har ønsket å øke veksttakten for å møte en mer internasjonal konkurranse og for å bli en enda mer attraktiv partner for våre kunder og leverandører» sier daglig leder i Norgesdekk Ansgar Raastad. «Sverige er et marked vi har fulgt med på en god stund. Det har mange likheter med Norge, spesielt med tanke på klimaet og fokus på nordiske vinterdekk og er dermed et naturlig marked å etablere oss i når vi nå ønsker vekst utenfor Norge» fortsetter han.

Jone Stangeland tilføyer: «Vi er imponert over hva den dyktige gjengen i Valla Däck AB har bygget opp og måten de jobber på gjør oss sikre på at dette kommer til å bli en god match». Han er økonomi- og produktsjef, samt styremedlem og aksjonær i Norgesdekk.


 

Norgesdekk en riktig partner

«Da selskapet ble startet som et lokalt gummiverksted i Valla, drømte jeg aldri om at vi skulle være der vi er i dag» sier Conny Gustafsson. «Det er med stolthet at broren min Kenneth og jeg nå oppsummerer reisen så langt. Etter 40 år har ansatte, leverandører og kunder blitt en del av oss selv, og det var derfor helt avgjørende for oss å finne den rette partneren for neste trinn. Vi føler at Norgesdekk er den partneren vi ønsket med riktig bakgrunn, bedriftskultur og de rette menneskene. Her vil både ansatte og vi trives sammen med våre kunder og leverandører, gamle og nye. Jeg føler stor entusiasme og stor tillit til den spennende reisen vi og Norgesdekk har tatt med denne avtalen» avslutter Gustafsson.

Begge brødrene Conny og Kenneth vil fortsatt være aktive i både selskapet og driften, men med litt andre oppgaver enn i dag. Mats Andersson, som har jobbet i konsernet siden 2021, vil ta på seg rollen som administrerende direktør og lede den daglige driften. «Det er en tøff utfordring jeg har påtatt meg med vellykkede rollemodeller i både Norge og Sverige, et æresoppdrag for meg å håndtere det Conny og Kenneth har bygget opp, og fantastisk moro å utvikle gruppen videre med vår nye hovedeiers investering og fremtidige planer», sier Mats Andersson.