FALKEN AZENIS FK510 TESTVINNER I ADAC SIN SOMMERDEKKTEST!

FALKEN AZENIS FK510 har sikret nok en utmerkelse etter å ha blitt kåret til testvinner i ADAC sin sommerdekktest for 2021 og mottar prestisjefylte ADAC sin klassifisering ‘’Bra’’. AZENIS FK510 har også fått vurderingen “Anbefales på det sterkeste” av TCS (Touring Club Schweiz ) samt ÖAMTC (Österreichische Automobil Touring Club) i deres tester av sommerdekk for 2021.
FALKEN AZENIS FK510 TESTVINNER I ADAC SIN SOMMERDEKKTEST!

Testvinner i årets ADAC test av sommerdekk!

 
I alt 17 forskjellige dekkmerker i dimensjonen 225/50R17 -Y, som alle er godt egnet til en rekke forskjellige biler i mellomklassen, deriblant AUDI A4 og Volkswagen Passat, deltok i testen. Et sommerdekk fra Falken har med dette for andre gang stukket av med førsteplassen i en sommerdekktest i regi av velrennomerte ADAC.
 
Falkens AZENIS FK510 fikk vurderingen 2,1 (bra), som ifølge ADACs testere “overbeviser med en god balanse” og tilbyr “uovertrufne verdier” på både og vått og tørt underlag.
 
I hovedkriteriet “ytelse under våte forhold” måtte kandidatene gjennomgå en rekke forskjellige tester, deriblant bremsing, vannplaning, retningshåndtering og svingstabilitet. Resultatene i denne testdelen utgjorde 40 prosent av det endelige resultatet. I denne kategorien fikk Falken-dekket karakteren 2,0 – noe som nesten tilsvarer toppkarakter.
 

Resultatene for kjøreatferd, kjøresikkerhet og bremsing på tørt underlag utgjør 20 % av det samlede resultatet: her fikk Falken-dekkene karakteren 1,9 (bra). Slitasjeegenskapene utgjør også 20 % av det endelige resultatet: Med karakteren 2,0 (bra) presterte Falken-dekkene nok en gang å overbevise de uavhengige testerne i denne kategorien. Dekkene gjorde det også godt i de ytterligere testkategoriene, som støy og drivstofforbruk, som hver bidrar med ti prosent av sluttresultatet.
Lenke til ADAC test

Anbefales på det sterkeste av tyske AUTO ZEITUNG!

Falken AZENIS FK510 har også glimtet til i AUTO ZEITUNGs test av sommerdekk i 2021 i Ultra-High-Performance-segmentet for premium-dekk.

 
Ti forskjellige dekkmerker i dimensjonen 225/40R18 ble testet på den nyeste modellen av SEAT Leon 1.5 eTSI. Falken-dekkene gjorde seg også her spesielt bemerket i kategorien “bremsing på våt kjørebane”. Tidsskriftets redaktører omtaler i tillegg Falken-dekkene som “imponerende” i forhold til hvor mye dekk du får for pengene, og gir derfor Falken-dekkene en ekstra anbefaling.
 
Alt i alt viser Falken FK510 optimale egenskaper som skapt for norske sommerveier med toppscore ved bremsing på våt asfalt, et sporty dekk som mestrer alle situasjoner og med minimal støy. Falken FK510 hevder seg også bra prismessig mot premium-konkurrentene.
 
FALKEN AZENIS FK510 har vært tilgjengelig på markedet siden 2016, og er tilgjengelig i 96 forskjellige størrelser: Fra 17 til 22 tommer felgstørrelse i 25 til 55 profil, og tillatt for hastigheter på mer enn 300 km/t.

“Vi gleder oss over de suverene testresultatene i dette meget konkurranseutsatte segmentet”, sier Andreas Giese hos Falken Tyre Europe GmbH om de enestående resultatene.  - Vi har med dette nok en gang vist at dekkene våre innfrir alle krav til dekk i premium-klassen, avslutter han.