En spesiell situasjon men Norgesdekk ser fremover

På denne tid pleier det normalt være enden på dekkskifte-sesongen for våren, men enda meldes det om god og jevn aktivitet hos dekkforhandlerne. Norgesdekk merker også godt salg. Salget er over fjoråret om vi tar samme antall arbeidsdager så langt i mai. Mye kan tyde på at det vil være et godt trøkk videre ut mai, og det ville jo vært fantastisk.
En spesiell situasjon men Norgesdekk ser fremover

Tidenes lengste vårsesong


Mange forhold har spilt inn på å lage en lang sesong. Et forholdsvis godt og mildt vær i mars gjorde at dekkskifte og salg kom tidlig i gang i Sør-Norge. I andre halvdel av mars kom Korona og gjorde at mye ble utenom normalen og mange hadde rare tanker og forestillinger i hodet. Dette så etter hvert ut til å ha bare en liten konsekvens for salget, og i ettertid kan det kanskje mest se ut som en forskyvning.
Utover det, tror vi nok at situasjonen med Korona vil sette spor i Norge i lang tid fremover, og vi aner enda lite om konsekvensene på lengre sikt. Det vi vet er at det ble kjørt mindre kilometer totalt i andre halvdel av mars, og nok også april, dette gir mindre dekkslitasje. Men, nå er det mai og helligdager, snart kommer juni og feriemåneder. Det er vel et ikke særlig vågalt tips at det blir færre nordmenn i fly og flere langs norske veier, og det sliter dekk. Mer norske bobiler, mindre tyske langs norske veier er ikke dumt for vår bransje og resten av det norske næringsliv, bortsett fra våre tre flyselskap.
Vi skal prise oss lykkelige at vi er i en bransje som har klart seg svært godt gjennom situasjonen så langt, og vi skal føle med dem som virkelig har fått kjenne det, hotell, restaurant, frisører, tannleger og mange andre virksomheter. Bilbransjen har også fått kjenne det, stor nedgang i salget, og dette kan være godt for oss og mange av dere som hovedsakelig selger til ettermarkedet.  Ett nybilsalg kan ofte være et sett mindre vinterhjul solgt for de som driver i ettermarkedet.


 

Norgesdekk løfter blikket og ser fremover


I Norgesdekk har vi en kultur som sier at vi både kan og skal bli bedre. Har vi gjort noe bra, enten godt salg, smarte innkjøp, gode IT løsninger eller bra logistikk løsninger, så er det alltid mulig med en bedre løsning og den skal jaktes.
Selv om vi er midt i en, for mange, vanskelig tid så må vi tenke og planlegge fremover både på kort og lang sikt, samtidig som vi skal ta oss av de daglige utfordringer. Dette kjenner dere og det samme gjør vi.
Norgesdekk har på gang mange, både spennende og positive prosjekter, som skal bli bra for dere som kunder, og bra for oss, våre ansatte, effektiviteten og ikke minst nøyaktighet. Det jobbes og investeres uavbrutt med utvikling av vår B2B webshop og B2C Dekkshop. Dekkshop en nå klar med versjon for MC dekk og den kan nå også brukes for våre spesialister på MC- dekk salg. Flere andre kategorier er på gang.

Årets største løft er byggingen av nytt anlegg som skal erstatte vårt anlegg på Sem i Tønsberg. Ny adresse blir noen få kilometer lenger sør, Borgeskogen, Sandefjord. 
skisse norgesdekk borgeskogen
Illustrasjon over nytt anlegg på Borgeskogen

Arbeidet med forskaling ble startet 14. april og anlegget er forventet å stå ferdig i slutten av august. Det er byggetid på 4 ½ måned, ikke verst, vil jeg si.
Som totalentreprenør ble Grude Bygg AS valgt. Firmaet er fra Klepp på Jæren og kjent for gode folk, være kjappe og ha gode løsninger, og at de er til å stole på. Med så kort frist på ferdig bygg så var det ikke mange andre som ville regne på prosjektet engang. Vi er fornøyde med både pris og fremdrift så langt. Det som skal oppføres i betongelement er nå oppe, alle ringmurer er støpt, og infrastruktur under bakken er på plass.

 
image0 1

Vi skulle gjerne hatt et bedre oversiktsbilde, men dronen vi skulle bruke fikk ikke lov til å lette, da anlegget er for nær Torp Flyplass.
Neste steg i prosjektet nå er 7000 m2 med gulv som skal støpes. Det nye anlegget blir ca. 3 ganger større i gulvflate, men sikkert 4-5 ganger større i kubikk, sammenliknet med det vi har i dag. Oppdateringer av fremdriften vil du få med deg på vår Facebook profil.
 
Jeg vil med dette ønske dere alle en god fortsettelse av sesongen og en god sommer når den tid kommer!
 
Hilsen
Arne Stangeland