AKTUELT

FALKEN TESTER SITT SPLITTER NYE PIGGDEKK ESPIA ICE

Et utvalg av Norgesdekk sine kunder, samt representanter fra Norgesdekk, fikk igjen anledningen til å være med da Falken denne gang skulle teste sitt splitter nye piggdekk Falken ESPIA ICE i Ruka - Kuusamo, Finland.

20160211_082757
Ondag den 10.februar reiste 15 av Norgesdekk sine kunder, samt 5 representanter fra Norgesdekk til Kuusamo i Finland for å være med på Falken sin test av sitt splitter nye vinterdekk. Etter å ha tilbrakt mesteparten av dagen i fly ankom vi Kuusamo på onsdags ettermiddag. Her ble vi møtt av Falken Crew & Management, innlosjert på hotell og servert nydelig middagsbuffet.
 

På testbanen

Etter en tidlig frokost torsdags morgen var det først en informasjons-event hvor vi fikk utfyllende informasjon om utformingen, oppbygningen og teknologien bak Falken ESPIA ICE.
Etter informasjonsmøtet bar det av sted til testbanen. Her skulle vi få prøve ut ESPIA ICE på et utvalg Audi A3 Quattro modeller. Testkjøringen innbefattet slalom mellom kjegler, akselerasjon - oppbremsing - unna manøver, landeveiskjøring og is-drifting. Gjennomføringen på testbanen ble ledsaget av Juha Kankkunnen Driving Academy.
Juha Kankkunnen er 4 ganger verdensmester i rally og driver i dag kjøreskole med opplæring i vintersportskjøring samt testkjøring. 
World Child Cancer
På testbanen
190
Juha Kankkunnen
20160211_130548
I tillegg til testkjøring på Audi A3 var det også lagt inn en etappe med landeveiskjøring hvor vi fikk teste SUV utgaven av ESPIA ICE på Audi Q5. 
 

Drift Allstars European Champion 

Overraskelsen var stor da vi i også ble presentert for Falken sin egen driftemester James Deane. James Deane er 2011/2014 Drift Allstars European Champion og kjører for Falken Motorsports. På tross av sin unge alder på 23 år har Deane allerede rukket å få 36 internasjonale podieplasseringer og vunnet 6 mesterskap. Dette var første gang han prøvde drifting på is.
Alle deltakerne fikk sitte på med Deane på den provisoriske driftebanen på isen. – En opplevelse de  fleste av oss sent vil glemme!

Se også: James Deane | 2015 på YouTube

 
World Child Cancer
680 HK
20160211_110253
Drift Allstars European Champion James Deane

Espia Ice vs Hakkapeliitta 8

Falken hadde valgt å teste ESPIA ICE mot Nokian Hkpl 8, og det var selvsagt knyttet stor spenning og forventning til hvordan dette nye piggdekket fra Falken ville tåle en slik sammenlikning.
ESPIA ICE innfridde faktisk over forventet, og må kunne sies å være et piggdekk med topp ytelse for ekstreme vinterforhold helt på høyde med Nokian. Konklusjonen blant både deltakere og folkene fra Driving Academy var at her har Falken klart å utvikle et piggdekk som opplevdes som jevngodt med Nokian Hkpl 8.

 

Fakta om Espia Ice


Dette splitter nye piggdekket leveres med et unikt mønster, designet for å sikre optimalt grep og prestasjon både på is, snø, vått eller tørt underlag. Gummiblandingen er utviklet ved hjelp av 4D Nano Design-teknikk som forbedrer molekylene i gummiblandingen, samtidig som den opprettholder optimal elastisitet. Piggene på ESPIA ICE er plassert i 16 optimale rader for et best mulig grep på isete underlag.

ESPIA ICE lanseres i 38 forskjellige dimensjoner. Fra 70 til 45 profil, og fra 13’’ til 18’’

 
Espia%20Ice0004
Falken Espia Ice