SJEFEN HAR ORDET: GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!

2017 er nettopp lagt bak oss og salgsmessig ble det for oss et litt merkelig år. Utpå våren begynte vi å registrere at salget av sommerdekk ikke kom skikkelig i gang. Ikke skjedde det stort før påske, og ikke rette trøkket etter påske heller. Da må det vel komme i mai, tenkte vi, men nei, noe skjedde i markedet, og det samme opplevde flere importører av personbildekk i Norge, små som store, på kinesiske som europeiske dekk. Etter vår oppfatning kan det nok ha vært en liten nedgang i salg av sommerdekk, men vi tror det meste av svaret ligger i at det har vært relativt store lager hos forhandlerne, og at disse har blitt bygget ned i løpet av 2017. Salget av vinterdekk ble som forventet, bra.
SJEFEN HAR ORDET: GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN!

Nok et rekordår

2017 ble nok et nytt rekordår for Norgesdekk. Vi passerte i desember700 millioner kroner i salg av dekk, felg og tilbehør. Norgesdekk vil takke alle dere som er kunder hos oss for et fantastisk samarbeid og et godt kjøp hos oss. Personlig er jeg også stolt over den fine gjengen vi har i arbeid hos oss, flere med en unik og relevant kompetanse som kommer kundene vår til gode. Hos oss er vi alle klar til å stå på for at kunden skal lykkes, og det får alle innprentet hver gang jeg er rundt på avdelingene; Vi skal gi våre kunder den beste service og helst mer enn det han forventer.  Vi er den største, og vil også være den beste dekk og felg grossisten i Norge.Nytt firma i Norgesdekk-familien

Nytt for oss i 2017 var at vi fikk et nytt firma inn i familien. Fra 1.1.2017 ble Felgimport Norge AS fusjonert inn i Norgesdekk etter at vi på høsten 2016 kjøpte 100% av aksjene fra de tre aksjonærene Oddbjørn, Henning og Jørn. Jørn ble ikke med videre på lasset, han ville prøve pensjonisttilværelsen. Oddbjørn og Henning samt 3 andre fra selskapet ble med over til oss, sammen med varene som ble flyttet inn til vårt lager i Ytre Enebakk desember 2016.  De har alle tilført oss mye med sin store kunnskap og massevis av erfaring. Kanskje derfor så øker vi også felgsalget vårt, og ytterligere befester og styrker vår posisjon som markedsleder.
dsc 5203 a

MC dekk satsing i 2017

Norgesdekk ble valgt av Michelin til å være eksklusiv distributør av Michelin MC dekk i Norge fra 1/1 2017. Det har ført til en eksplosjon i salg av MC dekk. Vi ser virkelig frem til 2018 og lansering av Michelin sitt nye Road 5, et dekk som av kritikere har blitt karakterisert som unik på vått føre. Road 5 som avløser kanskje hittil det beste regndekket Pilot Road 4, og Michelin sier selv når Road 5 er 50% slitt skal det ha samme eller bedre bremseegenskaper på vått føre enn Pilot Road 4. Dekkene kommer i februar så her er det bare å handle inn, for nyheter som dette spres. Du kan forøvrig ta og kjenne på dekket på vår stand på Automessen.
michelin road 5
Michelin har tatt ytelsen til sin Sport Radial-dekkserie til et nytt nivå med nye Michelin Road 5

Ny Webshop

Norgesdekk er stolte av å kunne si at vi fører an på IT siden blant grossistene i Norge. I 2017 lanserte vi helt ny versjon av vår nettbutikk, med en mengde nye funksjoner og enda bedre brukervennlighet.
Kan nevne reg.nr. søk for nesten alle typer kjøretøy, komplette hjulsett (også inklusive TPMS), ordre historikk med mulighet for sporing. Nye funksjoner er allerede under utvikling, så heng med oss i 2018 så gjør vi dagen lettere for deg som forhandler.


 

Rekordinnsamling til World Child Cancer

Som de fleste har fått med seg har Norgesdekk for andre året på rad samlet inn penger til World Child Cancer og på denne måten prøver vi å gi noen bidrag til dem som virkelig trenger det. Det hele startet i 2015 da kinesiske Sailun presenterte oss for deres samarbeid med World Child Cancer hvor målet var å samle inn mest mulig midler til bekjempelse av barnekreft. Sailun lanserte derfor «World Child Cancer Challenge» som et innsamlingsinitiativ rettet mot distributører i hele Europa, og som norsk importør av Sailun ble Norgesdekk utfordret til å delta i kampanjen. Noen må jo gjøre noe tenkte vi. Så hvorfor ikke oss, sammen med dere og en av våre leverandører. I 2016 så overleverte vi 170.000 kroner til det veldedige formålet WCC og ble faktisk den største bidragsyteren i Europa. Både de ansatte og jeg syntes det var et meget givende og positivt tiltak, og vi bestemte oss for å bli på en ny runde om den kom. Vel, i 2017 startet vi altså med ny WCC kampanje, denne gang med spesialfokus på et prosjekt i Malawi. 

Les også: «Håper å samle inn en halv million til bekjempelsen av barnekreft»

Det er med stor glede og stolthet vi nå kan informere om at vi i 2017 til sammen klarte å samle inn 473.185 kroner til World Child Cancer! Jeg vil personlig takke dere alle som har kjøpt Sailun dekk i perioden og på denne måten har vært med å bidra til å hjelpe!

Jeg vil til slutt ønske dere alle et riktig godt 2018 og håper på et godt samarbeid videre fremover. Jeg ser også frem til å se dere på vår stand på Automessen i februar hvis dere skal dit -  og det burde dere jo.
 
Med dette ønsker jeg dere alle en fortsatt god sesong!
 
Arne Stangeland